תכניות לבתי ספר יסודיים

תוכן עניינים

תעלומה במוזיאון

סיור חוויתי ומותאם גיל ברחבי המוזיאון במהלכו נבקר בסירה העתיקה, בתערוכת שביל הסנהדרין ובתערוכה אודות חייו של יגאל אלון. במהלך הסיור יפתרו המשתתפים מגוון חידות ואם ישיבו נכונה – יוכלו לפתוח את התיבה ולפצח את התעלומה. הפעילות מעוררת סקרנות, מעודדת שאילת שאלות ולמידה פעילה של המשתתפים.
הפעילות מותאמת לכיתות ב' ומעלה

קפיצה לעבר – פעילות וסדנה

בואו לחקור את העבר, לגלות את עולם הארכיאולוגיה ולהיחשף לממצאים מרתקים בתערוכת "שביל הסנהדרין". התערוכה הינה שיתוף פעולה עם רשות העתיקות ובה מוצגים כ150 ממצאים ארכיאולוגים שנמצאו בחפירות לאורך השביל. במסגרת הפעילות נכיר בדרך חווייתית את עולם הארכאולוגיה ועבודת הארכיאולוג ונתחקה אחר פועלם ואורח חייהם של חכמי הסנהדרין דרך החפצים השונים הנמצאים בתערוכה. בחלק האחרון של היום נקיים סדנת פסיפס או סדנת רפאות. בסדנת הרפאות נתחקה אחר עבודת הארכיאולוג ונתאמן בשחזור של ממצאים ארכיאולוגים.
הפעילות מותאמת לכיתות ד' ומעלה

על מנהיגים וגיבורים – סיור וסדנה

נפתח את היום בסיור בתערוכה בעקבות סיפור חייו ומורשתו הייחודית של יגאל אלון ולאחריו נקיים סדנה חווייתית העוסקת באופן בו מתעצבים מנהיגים וגיבורים, בתכונות המאפיינות אותם ובדברים אותם אנחנו בוחרים לזכור ולהנציח. במהלך הפעילות נכיר מהו מוזיאון, נדמיין, נחשוב ונתכנן יחד איזה מוזיאונים אנחנו היינו רוצים להקים ומדוע. במהלך הסדנה נדון בשאלות שונות - מי הם גיבורי התרבות שלנו ? מה הופך אותם לכאלה ומה ניתן ללמוד מהם?
הפעילות מותאמת מכיתות ג' ומעלה.

בעקבות יצירותיו של יפתח אלון – הדרכה וסדנה

"מה שאני יכול לומר על ציור שציירתי הוא לא הרבה יותר מאשר : כך זה בא לי"
פעילות זו תתמקד בתערוכת האיורים של יפתח אלון, בנו של יגאל אלון ותיתן הצצה לעולם האיור והיצירה . במסגרת הפעילות נאייר בעצמנו ונבחן את הפרשנות השונה הניתנת למציאות באמצעות שימוש באומנות.
הפעילות מותאמת מכיתות ב' ומעלה

ארץ כנרת

בית יגאל אלון מזמין אתכם למסע בעקבות חלוצי העלייה השנייה ב"ארץ כנרת" נצא יחד למסע בשטח, מול נופיה המרהיבים של הכנרת. במסגרת המסע נכיר את האזור ואת התקופה ונתמקד בדמותם של החלוצים – אז והיום תוך הכרות עם אתרים שונים ובהם בית הקברות כנרת, בית המוטור, גן רחל, סכר דגניה וכד'. דרך האתרים המוכרים ותוך שימוש במגוון מתודות, נדון בדילמות שונות שהעסיקו את החלוצים בראשית ההתיישבות ונבחן מהן התכונות המרכיבות את דמות החלוץ.
הפעילות מותאמת לכיתות א' ומעלה