מחלקת חינוך לחיים משותפים
המחלקה עוסקת בחינוך לערכים של קיום משותף ושלום
המחלקה עוסקת בחינוך לערכים של קיום משותף ושלום
"תמיד יחיו במדינת ישראל יהודים, מוסלמים, דרוזים ונוצרים, כאזרחים שווי זכויות. וכדי שכולנו, אזרחי המדינה – נהנה מחיים של טעם, משגשוג כלכלי, חברתי ותרבותי, עלינו ללמוד לחיות בשלום, בהבנה הדדית ובשיתוף פעולה יוצר". יגאל אלון, 1976
המחלקה לחינוך לחיים משותפים בבית יגאל אלון שואפת להניח קרקע חינוכית, תרבותית ואזרחית ליחסים של שלום וסולידריות בין ערבים ויהודים ולכינון חברה משותפת בישראל. אנו מאמינים כי ככל שניצור הזדמנויות למפגש כך תגדל ההיכרות ותגבר ההזדמנות ליצירת שותפות ואזרחות משותפת. אנו רואים את החינוך לחיים משותפים כחלק בלתי נפרד מהדרך הארוכה לצדק חברתי ולדמוקרטיה ברוח דרכו הציונית-הומניסטית של יגאל אלון.
אנו שואפים לתת מענה ולהיות בית לכל המעוניינים בקידום חברה משותפת ולכן המחלקה פונה למגוון אוכלוסיות וגילאים תוך שימוש בכלים רבים אשר משמשים במפגש ובתהליך הלמידה וההתקרבות בין המשתתפים. מרכז העשייה שלנו הוא פעילות חינוכית לנוער ולמבוגרים אך אנו רואים עצמנו כתובת גם לעשייה אזרחית וציבורית רחבה תוך יצירת שיתופי פעולה עם כל אדם או גוף השותפים לדרכנו.
מפגש האביב: תכנית חינוכית אשר מפגישה תלמידיםמכיתות ט'-י"א מבתי ספר יהודים וערבים בגליל. בפרוייקט משתתפים בכל שנה כ-2500 תלמידים מ-40 בתי ספר מרחבי הצפון. בנוסף, אנו מציעים לבתי הספר אשר בחרו להשתתף במפגש האביב להמשיך את התהליך החינוכי במסגרת תכניות המשך שמטרתן העמקת הקשר והבנייה של שותפות.
מורים ואנשי חינוך: אנו מאמינים כי העבודה המשמעותית עם תלמידי בתי הספר נעשית על ידי המחנכים המסורים להם ועל כן אנו בתהליך פיתוח של תכניות חינוכיות והשתלמויות אשר פונות לאנשי החינוך בבתי הספר.
קבוצות מחו"ל: מרבית הקבוצות המגיעות לטיולים בישראל, יהודיות ושאינן יהודיות, לא נחשפות לחברה הערבית באופן משמעותי. לתפיסתנו יש חשיבות גדולה בהפגשת אותן קבוצות עם קבוצות מקבילות להן מהציבור הערבי בישראל כחלק מהיכרותן עם הנוף הסביבתי והחברתי של המדינה. אנו מציעים מפגשים מסוגים שונים לקבוצות אשר מעוניינות להשקיע חלק מזמנן בארץ במפגשים הללו.
סטודנטים: לאחר שנות התחנכות במערכות חינוך נפרדות, מהווים הקמפוסים האקדמיים לעיתים רבות מקום המפגש המשמעותי הראשון בין צעירים יהודים וערבים. מפגש זה הוא בעל פוטנציאל לשיח והיכרות ומהווים בסיס להכשרתם של סטודנטים לחיים בוגרים. אנו רואים ערך גדול בקידום שותפות בקמפוס האקדמי בתכניות קצרות טווח כמו מפגש האביב לסטודנטים, ותכניות ארוכות טווח אותן אנו מציעים למוסדות האקדמיים שמבקשים לטפח את פוטנציאל השותפות היהודית-ערבית בקמפוס.